Cliëntbegeleider

Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland zoekt per direct vrijwilligers voor minimaal 2 dagdelen per week. De hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van vluchtelingen die in Amstelveen of Aalsmeer woonachtig zijn.

Taken:

• Nieuw aangekomen vluchtelingen opvangen, wegwijs maken en begeleiden naar allerlei instanties.
  • Ondersteunen bij het invullen van formulieren en het regelen van praktische zaken.
  • Begeleiding bij de volgende leefgebieden: huisvesting, administratie en financiën, juridische problematiek, vergroten van sociaal netwerk en participatie in de samenleving.
  • Luisteren naar problemen, een plan van aanpak maken en zonodig doorverwijzen.

Wij verwachten:

• Goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Hbo werk- en denkniveau.
  • Interesse in de doelgroep en belangstelling voor diverse culturen.
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.
  • Beschikbaarheid voor minimaal 2 dagdelen per week gedurende minimaal één jaar.

Wij bieden:

• Boeiend werk binnen een collegiaal team.
  • Een inwerkprogramma en werkbegeleiding.
  • Deelname aan scholingen en trainingen.
  • Vrijwilligersvergoeding.

Reageren

Bent u geïnteresseerd of wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met:

Hanna Miyashita: hanna.miyashita@vwamstelland.nl of Evelien Groot: evelien.groot@vwamstelland.nl

Telefoonnummer: 020-6454745

Adres: Bovenkerkerweg 2, 1185 XE Amstelveen