Taalcoach bij inburgering

Vacature vrijwillige taalcoach

Vluchtelingen, die een verblijfsvergunning hebben gekregen, zijn verplicht om in te burgeren en een inburgeringsexamen te doen. Het taalcoach project van SVA biedt faciliteiten aan onze cliënten om de Nederlandse taal te oefenen en in de praktijk te brengen. Dit project is onderdeel van Wereldbuur.

Voor dit project zoeken wij vrijwillige taalcoaches, die inburgeraars kunnen helpen bij het leren van de taal en kennis van de samenleving. Het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk ondersteunt de professionele taalles en helpt inburgeraars op weg naar het examen. Zie ook de omschrijving van doel en werkwijze van de taalcoach.

Wat vragen wij van de taalcoach?

• Vluchtelingen helpen met de Nederlandse taal (zowel schriftelijk als mondeling).
  • Ze wegwijs maken in de Nederlandse maatschappij en de directe omgeving, zoals een bezoek aan de bibliotheek of de markt.

Wat verwachten wij?

• Interesse in de doelgroep en belangstelling voor andere culturen
  • Voldoende kennis van de Nederlandse taal
  • Ongeveer twee uren per week beschikbaar

Wat bieden wij?

• Zinvol en boeiend werk
  • Een waardevolle manier om uw werk- en levenservaring met een ander te delen
  • Een leuke en leerzame manier om mensen uit andere culturen te leren kennen
  • Begeleiding en informatiebijeenkomsten

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd of wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met:

Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland
Bovenkerkerweg 2
1185 XE Amstelveen
Tel. 020-645 4745

Ook kunt u een e-mailbericht sturen naar: taalcoach@vwamstelland.nl. Vermeldt u in het bericht ook uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.